Over Daya

Mijn weg

Healing from the wound

 

Daya als Procesbegeleider & Coach

Tijdens het coachen geef ik ruimte aan jouw innerlijke proces. Je hebt soms de ander nodig om tot je eigen kern te komen. Ik fungeer als spiegel om te helpen zien wat er in je binnenwereld gebeurt. Ik bied hier een plek voor en kom met liefdevolle aandacht naast je staan. Zo gaan we samen op onderzoek uit.  In het individuele werken en groepswerk geef ik een liefdevolle, krachtige bedding waarin je veilig de diepte in kunt. 

Ik ben

Geaccrediteerde coach via Instrument voor hulp bij Itip (Instituut voor Integrale Psychologie).

Geaccrediteerd ademcoach via Adem en Stem.

Getraind in tantra (bij de International School of Temple Arts level 1&2),

Yoga teacher (yoga teacher training 500 hour)

Procesbegeleider bij plantmedicijnen (i-am- aware).

Tevens heb ik nu ruim 12 jaar ervaring in het sociaal domein en als jobcoach.

{

Vandaag de dag kan ik mijn authentieke zelf zijn, dit is echter niet altijd zo geweest.

Over Daya

Toen ik 10 jaar oud was, is mijn moeder overleden aan een hersentumor. Deze ervaring, en hoe mijn jeugd daardoor verder is verlopen, heeft voor een groot deel gemaakt dat ik het werk doe dat ik doe en dat ik ben wie ik ben.  

De dood van mijn moeder heeft veel impact gehad op ons gezin. Mijn vader kon zijn eigen verdriet maar nauwelijks dragen en zakte kort daarna in een jarenlange depressie. Mijn broer, 8 jaar ouder dan ik, had zelf veel verdriet en is de situatie ontvlucht en vertrok naar India. Mijn gezinssituatie was ineens onherroepelijk veranderd. Onbewust heb ik toen besloten dat met mij alles goed ging en dat er met mij vooral niks aan de hand was. Mijn kwetsbaarheid en verdriet ben ik vanaf toen goed weg gaan stoppen. Ik had hoge muren opgebouwd, met een basishouding van “met mij is alles goed, ik kan het wel aan”. Ondertussen was ik mezelf daarmee eigenlijk aan het overschreeuwen. Ik voelde ik me in de kern eenzaam, maar durfde mensen ook niet binnen te laten. Door een zoektocht in persoonlijke ontwikkeling ben ik me steeds meer bewust van mijn opgebouwde patronen en heb ik een hoop muren laten vallen waardoor ik me vrijer en meer in verbinding voel. 

 

Van boosheid naar verbinding

Op mijn 23ste kwamen de eerste scheuren al in mijn muren. Ik was constant boos op de wereld, op mijn vader en vooral op mezelf. Therapie en EMDR hebben me toen geholpen meer zicht te krijgen op mijn eigen patronen en brachten me voor het eerst een beetje in contact met het verdriet eronder. En durfde ik mijn hart te openen voor mijn eerste vriendje. 

Het deurtje was geopend om op verder onderzoek te gaan In 2017 ben ik naar een ecodorp in Thailand gegaan, voor mijn master duurzaamheid. Hier ben ik diep in mijn hart geraakt. Het leven met elkaar en in samenwerking in met de natuur. Hier kwam ik in aanraking met non violent communication, yoga, plantmedicijnen, permacultuur, sharing cirkels… Ik voelde me zo verbonden met alles en iedereen en bovenal met mezelf. Er was iets aangeraakt wat ik nooit meer losgelaten heb. Een vrijheid om mijn authenticiteit te laten zien en leven.

Deze weg ben ik blijven volgen langs meditatie, lichaamswerk, ademwerk, systemisch werk, tantra, regeneratief boeren,  mijn opleiding bij ITIP.  Dit alles heeft me heel veel gebracht. Ik ben onderdeel van een prachtige vrouwengroep. Ik durf me steeds meer te laten zien in mijn kwetsbaarheid en mijn authenticiteit in te brengen. Ik ben verhuisd vanuit Amsterdam en woon nu in een prachtig huis met een weergaloze moestuin, vlak bij de IJssel bij Zutphen.

Hoewel dit proces nooit af is voel ik me steeds vrijer en daardoor ook meer in verbinding met de wereld om me heen. Niemand hoeft het allemaal alleen te doen. Ik loop graag een stukje met je mee.  

“Je bent pas vrij als je dagen niet zonder zorgen en nachten niet zonder behoefte en verdriet zijn, maar pas als die dingen je leven omringen, en je er toch naakt en ongebonden boven uit stijgt.”

-Kahlil Gibran

Waarom Daya for Gaia

Daya betekent compassie/barmhartig en Gaia moeder aarde. Als kind al voelde ik een diepe verbinding met de natuur. Nu als volwassen vrouw kan ik steeds sterker mijn verbinding voelen met moeder aarde en alles wat daarop leeft. Ik heb zoveel liefde voor deze prachtige planeet en het gaat mij aan het hart hoe we hiermee, en met elkaar,  omgaan. Ik geloof dat onze buitenwereld een vertaling is van onze binnenwereld. En dat als we als mens dichter vanuit onze ware essentie kunnen leven, en minder vanuit pijn en tekort reageren, we veel beter voor elkaar en moeder aarde zijn.

Hoe plantmedicijnen mijn leven veranderde

Vanuit mijn eigen stroom ben ik een pad gaan lopen van zelfontwikkeling en bewustwording. Ik heb me verdiept in veel verschillende leren. Daarnaast heeft het plantmedicijn ayahuasca mijn leven veranderd. Hierin heb ik oude pijn doorleefd en contact kunnen maken met mijn ziel. Ook is mijn liefde en bewondering voor de wijsheid van de natuur hierdoor nog meer gegroeid.

Heb je vragen of wil je een intake?